Publikováno: 25. 9. 2024913 slov4,6 min čtení

Každý z nás občas zažije chvíle, kdy náš trávicí systém nefunguje tak, jak by měl. Ať už jde o nepříjemnou nevolnost, nadýmání nebo jiné trávicí obtíže, je dobré mít po ruce efektivní pomoc.

Klíčovým krokem je podpora trávení, která může zmírnit nepříjemné příznaky a zlepšit celkové fungování trávicího systému. V tomto článku se podíváme na tři účinné produkty – Antimetil®, PROIBS® a BIOGAIA® – a porovnáme, jak vám mohou pomoci při špatném trávení.

Antimetil® – na žaludek a nevolnosti

Antimetil® jako přírodní doplněk stravy obsahuje standardizovaný extrakt zázvoru, který podporuje normální trávení. Zázvor zároveň pomáhá proti nevolnosti (antiemeticky), což z něj dělá ideální volbu při žaludečních obtížích, ať už jde o dietní chyby, těhotenskou nebo cestovní nevolnost.

Antimetil® je dostupný ve formě tablet. Dávkování se liší podle věku a konkrétní situace. Děti ve věku 3–5 let mohou užívat 1 tabletu 1-2× denně, zatímco děti ve věku 6–11 let mohou užívat 1 tabletu až 4× denně. Dospělí a děti od 12 let užívají 2 tablety až 4× denně. Pro těhotné ženy se doporučuje 1 tableta ráno a další v poledne.

PROIBS® – pro střeva a syndrom dráždivého tračníku (IBS)

PROIBS® je zdravotnický prostředek navržený k podpoře trávení u osob trpících syndromem dráždivého tračníku (IBS). Tento produkt vytváří gelový povlak na střevní sliznici, čímž podporuje její přirozenou bariérovou funkci a pomáhá zmírnit příznaky IBS, jako jsou nadýmání, průjem, zácpa a křeče v břiše. PROIBS® je vhodný pro dlouhodobé užívání a poskytuje trvalou podporu střevnímu zdraví.

Příprava nápoje PROIBS® je jednoduchá – stačí rozpustit jeden sáček ve sklenici vody a užívat až 2× denně. Tento prášek s citronovou příchutí nabízí pohodlné a dlouhodobé řešení pro ty, kteří hledají podporu trávení a úlevu od příznaků syndromu dráždivého tračníku (IBS).

BIOGAIA® – na podporu střevní mikrobioty

BIOGAIA® je jedinečný doplněk stravy s patentovaným probiotickým kmenem L. reuteri Protectis®, který přirozeně podporuje zdraví střevní mikrobioty. Tento klinicky ověřený kmen je bezpečný pro dospělé, děti i novorozence, což zajišťuje jeho široké využití. Probiotika BioGaia jsou doporučována zejména při užívání antibiotik, během cestování nebo při trávicích potížích, kdy je rovnováha mikrobioty narušena. Dostupný je ve dvou variantách – kapky pro děti od narození a tablety pro dospělé a děti od 3 let.

Dávkování BIOGAIA® závisí na zvolené formě. Produkt je dostupný ve formě tablet nebo kapek, takže si můžete vybrat tu variantu, která vám nejlépe vyhovuje. Tablety se užívají v množství 1–2 denně, zatímco kapky se dávkují v množství 5 kapek denně.

Nejlepší podpora trávení? Kdy se který produkt hodí?

Antimetil® představuje ideální volbu pro ty, kteří hledají podporu trávení při žaludečních nevolnostech způsobených například dietními chybami, těhotenskou a cestovní nevolností.

PROIBS® nabízí dlouhodobou podporu trávení a úlevu od příznaků IBS, jako je nadýmání, průjem nebo zácpa.

BIOGAIA® se hodí k obnově střevní mikrobioty, což oceníte zejména po užívání antibiotik nebo během cestování.

Vybrat správný produkt pro podporu trávení může výrazně zlepšit kvalitu života a zmírnit nepříjemné symptomy spojené s trávicími problémy. Každý z těchto produktů je navržen tak, aby efektivně řešil různé typy obtíží, a poskytuje bezpečnou a dlouhodobou podporu trávicího systému.

Kombinace produktů pro nejlepší výsledky

Kombinace produktů může nabídnout cílenou a efektivní podporu v různých situacích.

  • Například na cestách je ideální mít Antimetil® na rychlou úlevu od nevolnosti a BIOGAIA® pro udržení zdravé střevní mikrobioty.
  • Při dietní chybě je skvělou volbou stejná kombinace a to Antimetil® pro zklidnění žaludku spolu s BIOGAIA®, která obnoví mikrobiotu.
  • PROIBS® lze také kombinovat s BIOGAIA® – PROIBS® řeší symptomy IBS, zatímco BIOGAIA® zajišťuje rovnováhu střev.
  • Díky těmto kombinacím podpoříte trávení komplexně a efektivně.

5 tipů na přirozenou podporu trávení

Vedle používání vhodných doplňků stravy, jako jsou Antimetil®, PROIBS® a BIOGAIA®, existuje několik jednoduchých kroků, které můžete podniknout při špatném trávení. Zdravá a vyvážená strava bohatá na vlákninu, dostatek pohybu a pravidelný pitný režim mohou výrazně přispět ke zdravému trávení. Mezi další účinné tipy patří snížení stresu a dostatečný spánek, protože právě psychická pohoda a zdravé denní návyky mají významný vliv na fungování trávicího systému. Produkty zaměřené na podporu trávení pak mohou sloužit jako účinný doplněk těchto preventivních opatření.

KUPTE SI PROIBS® V TĚCHTO LÉKÁRNÁCH:

Cena od: 295 Kč

Cena od: 289 Kč

Cena od: 289 Kč

Cena od: 289 Kč

Cena od: 293 Kč